Opstarter.nl Nieuwsbrief Nr.2 (December 2005)
Onderwerpen in deze nieuwsbrief van December 2005
 • Tweede Opstarter.nl nieuwsbrief
 • Opstarter.nl Surftips Top 10
 • Positioneer je favorieten en mappen met Drag-and-Drop
 • De 'Voeg pagina toe' button - Deel 2

De tweede Opstarter.nl nieuwsbrief!

Beste Opstarter.nl gebruiker,

Na ongeveer drie maanden is het hoog tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. In de nieuwsbrieven geven we tips waardoor het surfen met Opstarter.nl nog makkelijker en leuker wordt. Daarnaast stellen we elke nieuwsbrief een surftips Top 10 samen!

In deze nieuwsbrief leggen we je onder andere uit hoe de nieuwe Drag-and-Drop functie van Opstarter.nl werkt.

Wil je in de toekomst nog eens een nieuwsbrief of een onderwerp nalezen, dan kan dat via de voorpagina van Opstarter.nl onder 'Meer Opstarter.nl' > 'Nieuwsbrievenoverzicht'.

We wensen je fijne feestdagen en veel surfplezier in 2006!

Het Opstarter.nl team

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je in het verleden hebt aangemeld om gebruik te maken van de gratis Online Favorieten Manager service van Opstarter.nl.

Wil je toch liever geen nieuwsbrief meer ontvangen? Log dan in met je accountgegevens bij Opstarter.nl. Ga naar 'Instellingen' en vink onder 'Meer Opstarter.nl' het vinkje uit voor het ontvangen van deze nieuwsbrief.


Opstarter.nl Surftips Top 10

Hier is de Surftips Top 10 van deze nieuwsbrief. We proberen de surftips zo uit te zoeken dat je er wat aan hebt of dat ze gewoon erg leuk zijn. Heb je zelf een goede suggestie voor de volgende nieuwsbrief? Laat het ons weten op: surftips@opstarter.nl

Zie je een leuke link die je aan je Opstarter.nl account wilt toevoegen? Klik dan gewoon op het Deze link toevoegen aan Opstarter.nl icoontje achter de surftip!
1. KPN Direct Internet. Heb je Internet nodig maar geen ADSL of WIFI bij de hand? Deze link toevoegen aan Opstarter.nl
2. Writely.com is een online Word Processor zoals Microsoft Word. Beheer je documenten online. Deze link toevoegen aan Opstarter.nl
3. Fijnzoeken.nl. Een nieuwe en overzichtelijke startpagina. Deze link toevoegen aan Opstarter.nl
4. De website van het ministerie VWS over de nieuwe zorgverzekering. Deze link toevoegen aan Opstarter.nl
5. Studententop100.nl. Top 100 van websites die handig zijn voor studenten. Deze link toevoegen aan Opstarter.nl
6. Nederland.fm. Bijna alle Nederlandse radiostations per stream te beluisteren vanaf je computer. Deze link toevoegen aan Opstarter.nl
7. Vastelastenbond.nl. Bespaar gezamenlijk op de vaste lasten zoals gas en elektra onder het motto 'Samen sterk'. Deze link toevoegen aan Opstarter.nl
8. Google Talk. Ook google heeft nu een messenger service. Deze link toevoegen aan Opstarter.nl
9. Ebaumsworld.com. Een website met veel grappige filmpjes. Deze link toevoegen aan Opstarter.nl
10. Webchef.nl. Een recept of inspiratie nodig voor het koken? Je vindt het hier. Deze link toevoegen aan Opstarter.nl


Positioneer je favorieten/mappen met Drag-and-Drop

Het is eindelijk mogelijk om je favorieten/bladwijzers en mappen zo te positioneren zoals je dat zelf wilt. Zo kan je bijvoorbeeld veel gebruikte mappen of websites bovenaan plaatsen of kan je je favorieten categoriseren.

Hoe positioneer je je favorieten?

Als je bent ingelogd kan je je mappen en favorieten verplaatsen naar een andere positie. Zorg ervoor dat de 'edit modus' aan staat. Je ziet nu een nieuw icoontje: . Als je met je muis hier overheen beweegt, zie je dat je muispointer veranderd in een vierwindrichtingen pointer. Houd nu je (linker)muisknop ingedrukt en beweeg de muis naar de plaats waar je wilt dat de map of favoriet komt te staan. Laat nu de muisknop los en je bent klaar.

Nieuwe Techniek in Opstarter.nl

Voor de wat meer technische gebruikers; Voor deze functie gebruiken we de nieuwe techniek die de naam AJAX (Asynchronous JavaScript Technology and XML) heeft. Hierdoor is het mogelijk om aanpassingen van de Opstarter.nl gebruikers direct op te slaan in de database zonder de webpagina helemaal opnieuw te verversen.

AJAX gebruiken we daarom voor het positioneren van je favorieten en we zullen het steeds meer gaan voegen op andere plaatsen in Opstarter.nl. Dat geeft je meer en sneller gebruikersgemak en dat is dan ook precies wat we je willen bieden!


De 'Voeg pagina toe' button - Deel 2

In de vorige nieuwsbrief hebben we de 'Opstarter.nl - Voeg pagina toe' button al besproken. Met deze button kan je al surfend de webpagina toevoegen waarop je je op dat moment bevindt. Er waren nog een aantal gebruikers die wat problemen ondervonden met het instellen van de button. Vandaar nu nog wat meer informatie hierover.

Ik heb de 'Voeg pagina toe' button geļnstalleerd, maar als ik een pagina wil toevoegen lukt dit niet.

Voer het volgende uit:
 • Zorg er voor dat Javascript is aangezet in je browser.
 • Zet alle popup-blockers uit. Deze zitten standaard in de nieuwste browsers maar ook in bijvoorbeeld de Google Toolbar.

Ik heb Javascript aan staan en alle popup-blockers uitgezet. Toch werkt de 'Voeg pagina toe' button nog niet.

Gebruik je Internet Explorer en zie je bij gebruik van de knop onderaan de window een Javascript foutmelding staan? Dan zit het probleem er waarschijnlijk in dat Opstarter.nl niet in de goede 'zone' staat waardoor niet de juiste Javascript kan worden uitgevoerd. Voer de volgende stappen uit om dit op te lossen:
 1. Kies in het menu van Internet Explorer Extra en vervolgens Internet Opties....
 2. Kies in de geopende window de tab Beveiliging.
 3. Klik op het groene icoontje Vertrouwde websites.
 4. De knop Websites wordt zichtbaar. Klik hierop.
 5. Vul in het tekstveld onder Website in zone toevoegen in: www.opstarter.nl
 6. Klik op Toevoegen en vervolgens op OK.
 7. Sluit alle windows en probeer opnieuw de button te gebruiken.
Heb je na deze handelingen nog steeds problemen? Schroom dan niet om ons een email te sturen op vragen@opstarter.nl. Geef wel duidelijk aan welke browser en versie je gebruikt en wat je al geprobeerd hebt.
© December 2005 - Opstarter.nl